Binnen onze dagelijkse zorg voor de patiënten, bieden wij verschillende specialisaties aan:

Palliatieve zorg

Wanneer het afscheid van een dierbare niet meer veraf is, kunnen wij u en de patiënt met palliatieve zorg bijstaan om deze moeilijke periode te overbruggen en zo waardig mogelijk te laten verlopen.

Neurologie

De inzet van zelfstandige thuisverpleging geeft rust en zekerheid wat bevorderlijk is voor het gestel van de neurologische patiënt. Door thuiszorg kunnen deze  mensen in hun eigen vertrouwde omgeving blijven.

Wondzorg

 Met onze  professionele wondzorg kunnen wij alles nauwgezet en van kortbij opvolgen in samenwerking met huisarts, ziekenhuis en specialist.

Peritoneale dialyse

Ons verpleegkundig team heeft zich gespecialiseerd in de peritoneale dialyse, een vorm van nierdialyse waarbij het eigen buikvlies wordt gebruikt als filter om afvalstoffen via spoelvloeistof uit het bloed te verwijderen via een peritoneale dialyse catheter. 

Infusietherapie en inspuitingen

Magnesium infusen, Aclasta infusie, intraveneuze Antibiotica, gebruik van subcutane spuitdrijvers, intramusculaire en subcutane inspuitingen, medicatie via Picc-catheters en chemotherapie via intraveneuze poortsystemen afsluiten behoren ook tot onze verpleegkundige taken en worden door ons team vakkundig uitgevoerd.

Zorgpartners

Als thuisverpleegkundigen zijn wij één schakel in het hele zorggebeuren. Als we streven naar totaalzorg is communicatie en overleg tussen de verschillende actoren in de zorg cruciaal. Daarvoor zijn er nog andere talloze zorgpartners.

Contact

Voor elk van bovenstaande zorgen mag u ons inschakelen in de regio Kalmthout, Essen, Wuustwezel, Putte-Kapellen.. Neem contact op.

PALLIATIEVE ZORG

Lees meer

MULTIPLE SCLEROSE

Lees meer

WONDZORG

Lees meer

Peritoneale dialyse (PD)

Peritoneale dialyse is een vorm van nierdialyse waarbij het eigen buikvlies wordt gebruikt als filter om afvalstoffen via spoelvloeistof uit het bloed te verwijderen via een peritoneale dialyse catheter.

Er zijn twee vormen die thuis onder leiding van ervaren thuisverpleegkundigen kan worden gebruikt:

  • CAPD overdag: continu ambulante peritoneale dialyse. vier spoelingen per dag op vaste tijdstippen.
  • APD 's nachts: automatische peritoneale dialyse, terwijl de patiënt slaapt gedurende 8 à 12 u via een dialyse toestel.

Ons thuisverplegingsteam heeft zich gespecialiseerd in deze techniek en heeft een opleiding genoten in het ZNA ziekenhuis, waardoor we met zorg en aandacht en goede samenwerking nierdialyse patiënten kunnen begeleiden.

Lees meer